Zig-Zag-Pattern-2048x800_edited.jpg

Ismerje meg elkötelezett kollégáinkat, akik nap mint nap mozgásban tartják a BIK-et

Sejla ALMADI

 ALMADI Sejla 

KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

A Bordeaux-i Egyetem Vállalati, Közgazdasági és Társadalmi Doktori Iskolájában szerzett PhD fokozatot. Ezt megelőzően a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdaság és Gazdaság mesterképzésén szerzett diplomát matematikai és marketingtanulmányai mellett (BCE, Télécom Paris). Az Európai Parlamentnél a kockázatkezelés, az Európai Beruházási Banknál a minőségirányitás, a HR és a költségvetési elemzés, a KEDGE Business Schoolnál az oktatás, a Külügyi és Külgazdasági Intézetnél pedig a kutatás területén tett szert tapasztalatokra. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézet oktatója, számos tudományos mű szerkesztője, szerzője és társszerzője magyar, angol és francia nyelven. A BIK kutatója és projektmenedzsere.

Sandor_ASZITY.png

ÁSZITY Sándor

VEZETŐ KUTATÓ ÉS A LEAN-LABOR VEZETŐJE

A több mint 30 év munkában töltött idő alatt az autóipari ellátási lánc szinte minden szintjén szerzett munkatapasztalatot. Részt vett az egyik nagy multinacionális autógyártó magyarországi összeszerelő üzemének építésében, a logisztikai kiszolgáló munkatársak szakmai oktatási tananyagának kidolgozásában és megvalósításában. Három évet tanított a BME Gépjárműtechnológiai tanszékén BSc és MSc minőségügyi tárgyakat, amelyek tematikájának kidolgozásában is részt vállalt. Számos cikk mellett két egyetemi jegyzete jelent meg.  Jelenleg főállásban autóipari beszállító fejlesztéssel foglalkozik.

Judith BURUCS

BURUCS Judit

VEZETŐ KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

Doktori fokozatot a Budapesti Közgazdasági Egyetem Ipargazdaságtan szakon szerzett. Több évtizedet dolgozott a magyar pénzügyi szektorban, mint igazgatósági tag, felügyelőbizottsági tag és igazgató. Szakterülete a kockázatkezelés volt, különös tekintettel a piaci kockázatokra. A Világbank leányvállalatánál, az IFC-nél a Russia Banking Advisory Projektet vezette Moszkvában. Több cikket jelentetett meg és számos nemzetközi konferencián adott elő. Több évig volt a Magyar Posta stratégiai igazgatója. Tanácsadóként számos országban dolgozott, többek között Kínában, Oroszországban és Kambodzsában. Több, mint 3 éve a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Tanszékének mesteroktatója.

Viktória ENDRŐDI-KOVÁCS

ENDRŐDI-KOVÁCS Viktória

RESEARCH FELLOW AND PROJECT MANAGER

A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdászként, majd szerezte meg közgazdasági PhD fokozatát. Jelenleg a Világgazdasági Intézet teljes állású adjunktusa. Kutatási területei: Nyugat-Balkán, közvetlen külföldi beruházások (FDI), globális értékláncok (GVC), nemzeti és vállalati versenyképesség, valamint KKV szektor fejlesztése. Ezen témákban több könyv, könyvfejezet és folyóiratcikk szerzője, társszerzője. Magyar és angol nyelven publikál. Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi konferenciákon, magyarul és angolul ad órákat. A BIK kutató munkatársa és projektmenedzsere.

Illy%C3%A9s_Andris_Portr%C3%A9_edited_ed

ILLYÉS András

KUTATÁSI ASSZISZTENS

Leendő mechatronikai mérnök, aki okos eszközök tervezésére specializálódott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), ahol német nyelven tanul. Angolul, németül és spanyolul beszél, szakterülete az űrtevékenység, azon belül is a rakéták. Jégkorongozott, búvárkodik és vitorlázórepül, valamint szaxofonozik. A BME Kozmosz Kör nevű, 185 tagot számláló kör elnöke, előadásokat, workshopokat szerveznek és különféle projektjeik is vannak az űrtevékenység területén. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium Űrkutatásért és Űrtevékenységért felelős főosztályának támogatásával és a Kozmosz Kör csapatával megszervezte Magyarország első kisműholdas versenyét (CanSat Hungary), és további rakétás fejlesztésekre is készülnek. Részt vett a magyar Nemzeti Űrstratégia megalkotásában is. A BIK-nél a korábban megszerzett szervezési tudását, stratégiaalkotási képességeit, valamint műszaki tudását (például ipar 4.0) használja, illetve a közgazdász szemléletmódot sajátítja el.

Illy%25C3%25A9s_P%25C3%25A9ter_Portr%25C

ILLYÉS Péter

VEZETŐ KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Karán szerzett fizikus, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki Karán orvosbiológiai mérnök diplomát. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen a Kutatási és Innovációs Manager szakot végzi. Pályáját a GE műszaki vezetőképző programján kezdte, majd több multinacionális vállalatnál töltött be kezdetben folyamatmérnöki, majd folyamat és működésfejlesztési vezető pozíciókat. Széleskörű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a Lean management, 6 Sigma módszertan, folyamat és működésfejlesztés, valamint az innováció és minőségmanagement terén több iparág vonatkozásában. ISO 9001, 14001, valamint OHSAS 18001 auditor. 2015-ben, mint ügyvezető a magyar buszgyártás első elektromos kompozit karosszériás buszainak gyártását irányította, majd 2017-ben pedig az IQ Kecskemét kft. ügyvezetőjeként hozott létre ipari Innovációs Központot Kecskeméten. 2017-ben elindított egy ma már 100 diákot befogadó tanműhelyt, 2018-ban Magyarországon az elsők között hozott létre Digitális Innovációs HUB-ot és irányította az Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter működését.
Munkája eredményeként Iparkamarai Innovációs díjat (2017), Év Gyára (2019) különdíjat, valamint a CSR Hungary díjat (2018) kapott. Jelenleg az Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület alelnöke, valamint főállásban a Budapesti Corvinus Egyetem ügyvivő-szakértője. Szakterülete a lean management, vállalati folyamat és működésfejlesztés, innováció management, minőség management.
Mottója: gondolj a jövőre…

Pál Zoltán LUKÁCS

LUKÁCS Pál Zoltán

VEZETŐ KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Közlekedésmérnöki Kar, Kandó Kálmán Doktori Iskolában (Járművek és Mobil Gépek Doktori Iskola) szerzett PhD fokozatot. Évekig a BME Gépjárművek Tanszékén oktatott, majd 2009-2019 között a Kecskeméti Főiskola (jelenleg Neumann János Egyetem) tudományos főmunkatársa, majd főiskolai tanára. 2014-2019 között a Neumann János Egyetem Járműtechnológia Tanszék tanszékvezetője. 1999-2005 között a Knorr-Bremse budapesti K+F Intézetének munkatársa, 2005-2007 között a Ramsys Kft. kommunikációs igazgatójaként dolgozott. 2007-2017 között Magyaroszág legnagyobb ipari hulladékkezelőjénél, az Alcufer Kft-nél fejlesztési és kommunikációs igazgató. 2003-2005 között a Magyar Gépjárműipari Szövetség ügyvezető igazgatója. Jelenleg a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos főmunkatársa, ahol főbb kutatási területe a fenntarthatósági kérdések, úgymint a fenntartható víz- és hulladékgazdálkodás, valamint energiatermelés.

NSGY_edited_edited_edited.png

NAGY Sándor Gyula

IGAZGATÓ

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett PhD fokozatot, később ott habilitált; jelenleg is az egyetem Világgazdasági Intézetének docense. 2015-2019 között a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, 2018 júliusa-2019 decembere között az Intézet igazgatóhelyettese volt. 2020 óta a KKM Magyar Diplomáciai Akadémia főtanácsadója. Főbb kutatási területei: Latin-Amerika és Spanyolország, valamint a globális, regionális és európai integrációs folyamatok illetve a KKV-szektor versenyképessége és nemzetköziesedése. Több könyv társszerzője, emellett számos magyar és idegen nyelvű tudományos cikk és műhelytanulmány szerzője vagy társszerzője. Több nyelven is oktat. A BIK alapítója és igazgatója.

N%C3%A9meth_luca_portr%C3%A9_edited_edit

NÉMETH Luca

KUTATÁSI ASSZISZTENS

Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte Gazdaságinformatika szakon. Tanulmányai mellett több multinacionális cégnél szerzett munkatapasztalatot, többek között volt Innovációs asszisztens, Projektmenedzser és Logisztikus gyakornok is. A Schönherz Kollégiumért Alapítványnak volt alelnöke, és gazdasági kurátora, valamint részt vett egy 300 fős hallgatói öntevékeny csoport vezetőségében is. Számos szakmai érdeklődési körrel rendelkezik, ezek közül a tudásmenedzsment, folyamatmenedzsment és folyamatoptimalizálás a kiemelkedő.