Research Projects

1.

Fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szemléletformálás

A fenntartható fejlődésre, illetve azon belül a hulladékgazdálkodásra vonatkozó szemlélet-formálás további erőfeszítéseket igényel, különös tekintettel a fiatalok körében. A BIK kutatás projektje a 2-35 év között meghatározott korcsoportokon belül azok elérésének és szemlélet formálásának módját vizsgálja meg.

2.

A digitális transzformáció munkahelyekre gyakorolt hatása

Dr. Hortoványi Lilla és Dr. Szabó Zsolt Roland vezetésével végzett kutatás arra kereste a választ, hogy felkészültek-e a hazai vállalatok a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek teremtésére. A kutatás eredményét az alábbi publikációban olvashatják: https://kulgazdasag.eu/cikk/2020/a-digitalis-transzformacio-munkahelyekre-gyakorolt-hatasai-felkeszultek-e-a-hazai

3.

2019-1.1.1. -PIACI KFI-2019-00305 Reporting Platform

AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt, az ÁBRIS Informatikai Kft és a BCE BIK projektjének célja a hazai és nemzetközi pénzügyi intézetek felé nyújtandó jelentéstételi kötelezettség teljesítésének megkönnyítése a pénz- és tőkepiaci szereplők és szabályozó szervezetek számára.

https://www.web.aam.hu/reporting-platform

4.

2019-1.1.1.-PIACI KFI-2019-00316 Online céginformációs elemzőrendszer kifejlesztése

Az OPTEN Kft. és a BCE BIK projektjének célja egy online céginformációs elemzőrendszer kifejlesztése a KKV-k versenyképességének növelése érdekében.

https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/kutatas/kutatasi-es-fejlesztesi-projektek/kutatasi-palyazatok/2019-1-1-1-piaci-kfi-2019-00316/