A Csapatunk

ALMADI Sejla

KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

A Bordeaux-i Egyetem Vállalati, Közgazdasági és Társadalmi Doktori Iskolájában szerzett PhD fokozatot. Ezt megelőzően a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdaság és Gazdaság mesterképzésén szerzett diplomát matematikai és marketingtanulmányai mellett (BCE, Télécom Paris). Az Európai Parlamentnél a kockázatkezelés, az Európai Beruházási Banknál a minőségirányitás, a HR és a költségvetési elemzés, a KEDGE Business Schoolnál az oktatás, a Külügyi és Külgazdasági Intézetnél pedig a kutatás területén tett szert tapasztalatokra. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézet oktatója, számos tudományos mű szerkesztője, szerzője és társszerzője magyar, angol és francia nyelven. A BIK kutatója és projektmenedzsere.

ÁSZITY Sándor

SZAKMAI VEZETŐ

A több mint 30 év munkában töltött idő alatt az autóipari ellátási lánc szinte minden szintjén szerzett munkatapasztalatot. Részt vett az egyik nagy multinacionális autógyártó magyarországi összeszerelő üzemének építésében, a logisztikai kiszolgáló munkatársak szakmai oktatási tananyagának kidolgozásában és megvalósításában. Három évet tanított a BME Gépjárműtechnológiai tanszékén BSc és MSc minőségügyi tárgyakat, amelyek tematikájának kidolgozásában is részt vállalt. Számos cikk mellett két egyetemi jegyzete jelent meg.  Jelenleg főállásban autóipari beszállító fejlesztéssel foglalkozik. 

ENDRŐDI-KOVÁCS Viktória

KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdászként, majd szerezte meg közgazdasági PhD fokozatát. Jelenleg a Világgazdasági Intézet teljes állású adjunktusa. Kutatási területei: Nyugat-Balkán, közvetlen külföldi beruházások (FDI), globális értékláncok (GVC), nemzeti és vállalati versenyképesség, valamint KKV szektor fejlesztése. Ezen témákban több könyv, könyvfejezet és folyóiratcikk szerzője, társszerzője. Magyar és angol nyelven publikál. Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi konferenciákon, magyarul és angolul ad órákat. A BIK kutató munkatársa és projektmenedzsere.

GÁBOR Viktor

KUTATÓ ÉS LABOR-ASSZISZTENS

Villamosmérnök hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Számos érdeklődési körrel rendelkezik, ezek közül kiemelendő a robotika, a mikrokontroller alapú rendszerek, a drónok, a 3D nyomtatás és a modellrepülők. Tanulmányai mellett az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál gyűjtött munkatapasztalatot.

ILLYÉS Péter

KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Karán szerzett fizikus, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki Karán orvosbiológiai mérnök diplomát. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen a Kutatási és Innovációs Manager szakot végzi. Pályáját a GE műszaki vezetőképző programján kezdte, majd több multinacionális vállalatnál töltött be kezdetben folyamatmérnöki, majd folyamat és működésfejlesztési vezető pozíciókat. Széleskörű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a Lean management, 6 Sigma módszertan, folyamat és működésfejlesztés, valamint az innováció és minőségmanagement terén több iparág vonatkozásában. ISO 9001, 14001, valamint OHSAS 18001 auditor. 2015-ben, mint ügyvezető a magyar buszgyártás első elektromos kompozit karosszériás buszainak gyártását irányította, majd 2017-ben pedig az IQ Kecskemét kft. ügyvezetőjeként hozott létre ipari Innovációs Központot Kecskeméten. 2017-ben elindított egy ma már 100 diákot befogadó tanműhelyt, 2018-ban Magyarországon az elsők között hozott létre Digitális Innovációs HUB-ot és irányította az Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter működését. Munkája eredményeként Iparkamarai Innovációs díjat (2017), Év Gyára (2019) különdíjat, valamint a CSR Hungary díjat (2018) kapott. Jelenleg az Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület alelnöke, valamint főállásban a Budapesti Corvinus Egyetem ügyvivő-szakértője. Szakterülete a lean management, vállalati folyamat és működésfejlesztés, innováció management, minőség management. Mottója: gondolj a jövőre…

LUKÁCS Pál Zoltán

KUTATÓ ÉS PROJEKTMENEDZSER

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Közlekedésmérnöki Kar, Kandó Kálmán Doktori Iskolában (Járművek és Mobil Gépek Doktori Iskola) szerzett PhD fokozatot. Évekig a BME Gépjárművek Tanszékén oktatott, majd 2009-2019 között a Kecskeméti Főiskola (jelenleg Neumann János Egyetem) tudományos főmunkatársa, majd főiskolai tanára. 2014-2019 között a Neumann János Egyetem Járműtechnológia Tanszék tanszékvezetője. 1999-2005 között a Knorr-Bremse budapesti K+F Intézetének munkatársa, 2005-2007 között a Ramsys Kft. kommunikációs igazgatójaként dolgozott. 2007-2017 között Magyaroszág legnagyobb ipari hulladékkezelőjénél, az Alcufer Kft-nél fejlesztési és kommunikációs igazgató. 2003-2005 között a Magyar Gépjárműipari Szövetség ügyvezető igazgatója. Jelenleg a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos főmunkatársa, ahol főbb kutatási területe a fenntarthatósági kérdések, úgymint a fenntartható víz- és hulladékgazdálkodás, valamint energiatermelés.

NAGY Sándor Gyula

IGAZGATÓ

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett PhD fokozatot, később ott habilitált; jelenleg is az egyetem Világgazdasági Intézetének docense. 2015 óta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, 2018 júliusa óta az Intézet igazgatóhelyettese. Főbb kutatási területei: Latin-Amerika és Spanyolország, valamint a globális, regionális és európai integrációs folyamatok. Több könyv társszerzője, emellett számos magyar és idegen nyelvű tudományos cikk és műhelytanulmány szerzője vagy társszerzője. Több nyelven is oktat. A BIK alapítója és igazgatója.